2011. május 20., péntek

Tutoriál

A doboz eredetileg egy cserére készült volna, azonban ez meghiúsult. 
Elsőként ki kell választani a megfelelő nagyságú, méretű dobozt, majd a használni kívánt festékeket.
Én egy -a megszokottól eltérő- napsárga akril festéket használtam.
A dobozt lefestettem kívülről ezzel a napsárga festékkel.
Belülről ugyanazt a festéket használtam a cserepartner kérésére. Én ezeket inkább a megszokottól eltérő színekkel szoktam tarkítani, hogy a doboz belseje egy másik hangulatot, érzést sugalljon.

Pirosból, bordóból és némi barnából kevertem ki egy színt, ami a doboz igazi hangulatát megadta. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez a napsárga szín önmagában nem a legmegnyerőbb, viszont így ... egész hangulatos.
A színezéshez a képen látható szivacsot használtam. A módszer már megszokott, vagyis festékbe mártás, majd újságpapíron kicsit meghúzkodni és csak ez után jöhet a dobozra való "festés".

A pirsamisokat, vagy homokdűnéket szintén a szivacs segítségével készítettem el. A jobb kontraszt végett feketével megfestettem az éleket.
Ezután jöhettek a tevék! Próbáltam a leginkább tevére hasonlító alakzatot felfesteni. A tevékhez barna akril festéket használtam.
A tevék (ahogy a felső képen láthatók) nem mutatnak valami jól, ezért a kiemelés és a figyelemfelhívás végett feketével szintén megrajzoltam az áramvonalaikat.
Végezetül a doboz teteje. Erre akár festeni, akár írni is lehet. Jelen esetben egy 3D-s géllel írtam rá a feliratot.
Legutolsó lépés, hogy matt, vagy fényes színtelen lakkal átfújjuk.

2 megjegyzés: