2010. szeptember 21., kedd

"Úszóláng"


A délután folyamán feldobtuk a szobát egy kis színnel, vízgyertyák készítettünk. Nagyon egyszerű hozzávalókat beszerezni, mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mit szeretne belerakni. A víz megszínezéséhez elegendő a tojásfesték, vagy az ételfesték, de vigyázni kell a mennyiséggel! 

  Ahhoz, hogy az egész kapjon egy "éghető" formát, szükség lesz egy speciális műanyag felületre, amelybe a kanócot helyezzük. Ez körülbelül 500-1000 ft, de csak egyszer kell megvenni. A kanócot helyettesíthetjük akár papírtörlővel is, a lényeg, hogy kb 1,5 cm hosszú legyen.
A vízbe olajat öntünk (1cm), a láng majd ebből "táplálkozik".



Első lépésként vettem egy henger alakú vázát (700 ft). Ezt szerettem volna feltölteni egy kicsit, ezért szereztem némi kavicsot; ez lehet színes dekor-kavics, vagy bármilyen más megteszi. Én fehér dekor-kavicsot vettem (500ft).
A díszítést tengeri kagylóval oldottuk meg (virágüzletekbe beszerezhető 300 ft) és az úszóhoz kapott műanyag kiegészítőkkel.

 A kellékeket elrendeztük a váza aljába, ügyelve a kagylók kitámasztására.


A vízben kikeverjük a kívánt színt, ami a mi esetünkben tengerkék akart lenni.
Rá az olaj, bele az úszó és már éghet is.
Íme a végeredmény, ami megéri; nálunk is sokan megcsodálják a koliban.

2 megjegyzés:

  1. Megkérdezhetem, hogy hol lehet venni azt a speciális műanyag felületet?
    Néztem a neten de sehol sem találtam.
    Köszi előre is a válaszod!

    VálaszTörlés
  2. Hello! Én személy szerint még a praktiker előterébe vettem Győrben, de vettem Egerben a főtéren is. Most, hogy jönnek a karácsonyi vásárok biztos találsz!

    VálaszTörlés