2010. december 20., hétfő

A sorsolás nyertese: .....

Elérkezett a sorsolás napja, melyen 21-en vettek részt. Az utolsó percekben még Orsi is hozzászólt a bejegyzéshez, így bővültünk ki 22 főre!
Hála az égnek többen jelentkeztek a játékra, mint gondoltam volna! :) Sőt még a határon túliak is viszonylag nagy létszámmal képviseltették magukat.
A játékban résztvevőket hagyományos úton, kézzel sorsoltuk ki, ahol a barátnőm volt a segítségemre.



A nyertes a képen látható teafiltertartót nyerte meg, aki nem más, mint: 

GhostGirl
Ezúton is szeretnénk gratulálni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a következő e-mail címen: polgi01@gmail.com

2010. december 16., csütörtök

Karácsonyi ajándékok I.

Tavaly szinte minden családtagnak saját kezűleg készítettem el az ajándékát! A végére már annyira belejöttem, hogy magamnak is készítettem egy dobozt! Egy natúr teafiltertartó volt (anno kb 2 éve vettem), nem jött hozzá ihlet, ám karácsonykor utolért.

Most kivételes módon a  doboz belsejével kezdtem. Valami egyedit szerettem volna, így jutottam arra a döntésre, hogy metál színeket használok! Az alap a metálbronz szín lett, a teafiltertartó rekeszek színe pedig metálzöld a keret színe arany lett.

Kívülről egy élénk napsárga alapot adtam a doboznak és ismét az afrikai motívumok kerültek az előtérbe. A napsárga alapra barnás-bordós színt kevertem ki, amit szivaccsal vittem fel a dobozra. Végül a zsiráfokat és a fát matricából (kontúrmatrica) ragasztottam fel.

 

2010. december 13., hétfő

Színkavalkád

Egy 30x30 cm-es feszített vászonra ragasztószalaggal kijelöltem a négyszögeket. Az egész vászonra kb. 0,6-0,8 cm vastagon struktúrpasztát vittem fel, ekkor még mindegy, hogy hogyan néz ki. Miután körbeértem tetszés szerint alakítottam az egyes négyszögeket. A pasztába szinte bármilyen formát bele lehet rajzolni (spatula, ecset ....). A ragasztószalagot, csak a rajzolás után vettem le, még a paszta megkötése előtt.
A száradás után lefestettem a struktúrpasztát, majd a ragasztószalag helyét, ahol metál festékeket használtam.


2010. december 6., hétfő

Betlehem

Egy korábbi betlehemi alkotásomat mutatnám meg! A képen látható "házat" én készítettem el, a benne lévő dekorációt már nem. Az istálló elkészítése rettentő egyszerű; némi bútorlap, megmaradt parkettalap kell csak hozzá, ezeket faragasztóval és szeggel erősítjük össze. A tetejére lehet fakérget ragasztani, vagy szalmát, ugyanúgy, mint a belső részhez is. Az aljára általában tuját rakok, de az is lehet szalma, vagy akár moha.


Jelenleg is dolgozok egy betlehemi istállón, ez egy fokkal kisebb kivitelű lesz. A gipszformákat már kiöntöttem, már csak az istállót kéne összerakni, ami felkerül a blogra is!

Jah, és még valami! Az istállóban nagyon jól mutat, ha van egy kis hangulatvilágítás. Nem kell hozzá nagy elektrotechnikai ismeret! :D

2010. december 5., vasárnap

TésztaCsodák

Nagyon egyszerűen elkészíthetők ezek a kis karácsonyi díszek. Nem kell hozzá más, mint egy jó ragasztópisztoly (csak egyszer kell rá beruházni, kb1500 ft) és néhány darab száraz tészta (egy zacsi 300 ft), valamint egy aranyspray (kb 1000 ft). A tésztákat ízlés és fantázia szerint lehet variálni! Egy zacskóból kb 60-70 db dekorációt lehet készíteni, vagy még annál is többet. A karácsonyfán nagyon jól mutatnak!

2010. december 1., szerda

Üvegfestés

Néhány karácsonyi díszt készítettem üvegfestéssel. Ez a hagyományos matricás üvegfesték, de én egy vastagabb fóliára csináltam, amit lakkal lefújtam, így nem ragad és nem kell szenvedni azzal, hogy le lehessen szedni az ablakból. 



Játék Gaby Erikánál!!!



 A képre kattintva eljuthattok Gaby Erika Blogjára!