2010. november 25., csütörtök

Adventi koszorú

A barátnőmmel, Kittivel úgy határoztunk, hogy fel kéne dobni a koli-szoba hangulatát, hiszen közeleg advent első vasárnapja! Ezért "karácsonyiasítottunk" :)
Eleve saját kezűleg akartunk adventi koszorút készíteni, de érdekességképpen megjegyzem, hogy a virágboltokban a sima szalmakarikáért, rajta 4 gyertyával és némi kiegészítővel elkérnek 5-6000 ft-ot; egy komolyabban megalkotott koszorúért már 9-10.000-et.
Mi ezt készítettük .... várom a tippeteket, hogy vajon mennyiért!?



Itthonra is készült egy adventi koszorú! Ez már nagyobb kivitel! :)




2010. november 23., kedd

KARÁCSONYI JÁTÉK!!! :)

Hát szerettem volna a 100 követőt megvárni, de jelen állás szerint ez kb 2012-re valósulna meg :D Ezért úgy gondoltam, hogy a közelgő ünnepre való tekintettel egy kis játékot hirdetnék!
 Ahhoz, hogy megnyerd a képen lévő teafiltertartót, nem kell mást tenned, mint:

  1. Csatlakozz a facebook oldalamhoz, vagy legyél követő a blogon
  2. Hagyj egy rövid üzenetet, hogy miért szeretnéd megnyerni és miért tetszik?
  3. Kérlek tedd ki a játékot a blogodra, facebookodra ....
A sorsolás december 20-án 20 órákor lesz.

2010. november 19., péntek

Teafiltertartó

Ennek a kis teafiltertartónak hosszú története van! Már több mint egy éve megvásároltam a natúr fa alapot. Akkor is le is jutottam addig, hogy lefessem az ízlésem szerint! Azonban ezt a mai napig nem tudom, hogy miért festettem hozzá piros alapot, ugyanis egy piros, talán indiai szalvétát dekupázsoltam rá; így az arany-fehér-piros elefántok kicsit "betegen" néztek ki! Sokat gondolkodtam, hogy mit kezdjek a dobozzal és úgy döntöttem, hogy a felvitt rétegeket lecsiszolom! Miután ez sikerült (kb fél éve) lefestettem fehérre. Pár héttel ezelőttig csak állt egymagába, amíg meg nem találtam a hozzá legjobban illő szalvétát. Nekem most nagyon tetszik, várom a véleményeiteket!!!

Csere-bere

Gaby Erikával bonyolítottunk le egy cserét! Vagyis eddig csak az ő részéről történt meg a csere, én még nem készültem el az ajándékával. Az egész úgy történt, hogy az egyik bejegyzésében megláttam a hópelyhet, ami nagyon megtetszett, szó szót követett, pár hétre rá már itt landolt nálam a hópehely! Nagyon tetszik, szerintem a karácsonyfán is jól fog mutatni! Még egyszer köszönöm szépen! Ahogy elkészülök a neked szánt dologgal rögtön küldöm!!!!!

2010. november 12., péntek

Carcassone

A bátyámmal a baráti körbe játszottunk a Carcassone nevezetű társasjátékkal. A tesóm úgy döntött, hogy beruház eme remekre ő is! Megvásárolta az alap és a két kiegészítő játékot. Azonban ezek eléggé nagy dobozokban voltak, így a tárolásuk nem volt valami praktikus, hiszen minek 50 db kártyára egy külön doboz? Közelgett a születésnapja, ezért egy általam kreált dobozzal leptem meg. Ebben kényelmesen elférnek a kártyák és talán még 1 kiegészítőnek is jut hely!

A doboz eredetileg teafiltertartó doboz volt. Kívülről kapott egy narancssárga alapot, majd erre jött rá az egybázisú repesztőlakk és erre pedig a kék akril festék. Ekkor kihagytam egy (C betű) nagyságú négyzetet , melyet szürkére festettem, a szürkét pedig alkoholos filccel díszítettem tovább. A hobby boltban vásárolt betűket napsárgára festettem (csakúgy mint a doboz belsejét) és hobbiragasztóval felragasztottam a dobozra. A doboz tetején a sarkokra fém "keretet" ragasztottam, szerintem így jobban visszaadja az antik hatást. A belsején az éleket kékre festettem a felnyitott részére, pedig a Carcassone felíratott 3D-s tollal írtam le!


2010. november 9., kedd

"Virágot a virágnak" :D

Eme kis "füzet" a barátnőmnek készült születésnapjára! Az ötlet a korábbi receptfüzetből jött, de valami mást és egyedit szerettem volna készíteni. A fa könyv alapokat (gerinc + 2 lap) egyel kisebb méretben beszereztem, a hobbiboltban találtam az elején lévő virágot is és a masnit is, ami már csak "csokireszelék a habon".
A falapok és a gerinc kapott egy világos lila alapszínt, majd egy külön erre a célra kialakított ecsettel (széles ecsetbe cikkcakkot vágtam) pinket festettem rá. Ezután a virágot kellett átalakítanom, azaz a szárát levágtam akkorára hogy ráférjen a füzetre! :) A ragasztásnál némi problémába ütköztem, ugyanis a hobbyragasztó nem fogta meg, egyszerűen beszívódott a virág anyagába, ezért műanyagragasztóval ragasztottam oda. Spárgával fűztem össze a fa lapokat - a bent lévő színes papírokkal - együtt a gerinccel. És jöhetett a csokireszelék, a csipesz :)
Majd a későbbiekben szeretnék egy kis játékot indítani, ami tekinthető akár karácsonyi játéknak is! Valószínűleg csak karácsony és szilveszter között küldeném el a nyereményt! De még a nyeremény is kérdéses! Esetleges javaslatokat várom! :)

2010. november 3., szerda

Egy újabb kedvencem

Egyik ismerősömnél láttam egy órát, ahol afrikai nők voltak a háttérben! Nagyon megtetszett és szerettem volna egyet én is beszerezni; de gondoltam, hogy miért ne lehetne egyedi?! Lefényképeztem, vásároltam egy nagyobb feszített vásznat és nekiláttam! Először nagy vonalakban megrajzoltam, majd ezt próbáltam akrilfestékkel kifesteni. A háttérnél inkább szivaccsal festettem, remélve, hogy így jobban összemosódnak a színek. Ezután jöhettek az afrikai nők. Mivel erre szerettem volna felhívni a figyelmet, ezért metál bronz akril festéket használtam hozzá. Végezetül a fákat festettem le, ahol szintén akril festéket használtam. A kép bekeretezéséhez csak annyi közöm van, hogy én választottam ki a mintát, illetve én fizettem ki :) Szerintem nagyon passzol hozzá.

2010. november 2., kedd

"Bambusznád, majomkenyérfa"

Nagyon tetszenek a bambusznádak, szerintem jól mutatnak a lakás bármely részében. Sikerült egy vörösesbarnás, kb 4-5 cm átmérőjű nádra szert tennem. Ezt szerettem volna felhasználni valamilyen afrikai témában; jött is az ötlet, hogy legyen belőle képkeret. Szerettem volna az egyszerűségét megőrizni, ezért a méretre vágott darabokat spárgával illesztettem össze. A kép egy falapra dekupázsolt afrikai szalvéta lett, amelynek kifúrtam a négy sarkát és szintén spárgával a kerethez kötöztem. Ezekután a bambusznád közepére fúrtam egy lyukat és máris a falra lehetett akasztani! A jövőben is fogok bambusszal dolgozni, sikerült beszereznem egy 10-14 cm átmérőjűt, amiből valószínűleg dobozt fogok készíteni!