2010. október 27., szerda

"Mandala"

Újra keleti hangulatban! Ezt a kis dobozt a shisha dohány tárolására készítettem. Kívül napsárga alapot, belül pedig narancssárgát kapott. Erre ment rá a vastag kartonpapírra nyomtatott, majd kivágott mandala-nap minta. Ezt körberajzoltam és kifestettem narancssárgával, világos narancssárgával és vörössel. Újra körberajzoltam egy alkoholos filccel. A vörös festéket kívülre és belülre is egy "mezei" mosogatószivaccsal vittem fel, mégpedig úgy, hogy ollóval belevagdostam, majd a festékbe nyomkodtam, amit először újságon lehúzkodtam (ne vigyen fel olyan sok festéket) és csak utána ment a dobozra.





2010. október 26., kedd

Boci ül a fűben!

Az első dobozaim közé tartozik. Talán már négy vagy öt éve csináltam egy kedves ismerősömnek. Ekkor kezdtem el használni az akril festéket és itt próbáltam ki elsőre a decoupage ragasztólakkot is.


2010. október 23., szombat

Szappankonyha

Természetes anyagokból készült szappanokat találhattok! Szerintem megéri körbenézni! KERA még egy kis játékkal is kedveskedik!

2010. október 19., kedd

Receptfüzet

Hobbiboltokban lehet kapni ilyen fa könyv alapokat, azaz kapsz egy farudat, ami a gerinc lesz és kapsz két darab "borítólapot". Ezek mindegyike már ki van fúrva, így már csak papírt kell bele rakni és azt kell átfúrni.
Ez a darab a tesómnak készült receptfüzet gyanánt. Az egész kapott egy fehér alapot, amelyre ment a szalvéta. A croissant dekorgumira ragasztottam, így egy kis 3D-s hatást kaptam. A fehér alapot barnára festettem át. Végül a gerincet, a borítókat és a lapokat spárgával kötöttem össze.


Játék Szilvánál!


A Szivárvány műhely meghirdette az első játékát!

2010. október 14., csütörtök

ÓóÓ Afrika!!!!!

Vászonra is kipróbáltam a szalvétatechnikát! Először kiválasztottam a szalvétákat, amiket "felfestettem" a vászonra. Ezután egy világos drapp színnel megadtam az alapot (gondolkodtam a napsárgán is, de elütött volna a többi színtől). Az alap magában túl üres volt, ezért pár hozzáillő színből kis téglalapokat festettem. Ekkor még mindig nem éreztem úgy, hogy kész lenne, ezért arany 3D-s tollal kis mintákat raktam a téglalapokba és a sarkoknál lévő párducmintára!


Játék Gerdushinál!!!!

2010. október 6., szerda

Bortúra I.

Ez a kis doboz ajándékba készült. Akkoriban jelentek meg a natúr fából készített bortartók, legalábbis én csak akkortájt vettem észre. Épp kapóra jött, ugyanis a családban születésnapot ünnepeltünk. A kiszemelt árut megszereztem ám a festése már nem volt ilyen egyszerű! Sokat gondolkodtam, hogy milyen legyen. Először antikolni (repeszteni) szerettem volna, aztán rájöttem, hogy így nem adta volna vissza a fa természetességét. Ezért döntöttem a dió és tölgy pác mellett. Az alapja lett a dió, a tölgy pedig a vasalatokra került fel. Végül kívül-belül lelakkoztam.